Deze website is gewijd aan één van mijn hobbies: wandelen en wel in het bijzonder wandelen langs grenspalen. Natuurlijk maak je dan een foto om te laten zien dat je er ook geweest bent. Aangezien grenzen lijnen zijn en er palen om de zoveel meter staan, rijgen die foto's zich aaneen tot reeksen.
Omdat de landsgrens met Belgie op een gegeven moment in kaart was gebracht, zoek ik ook de grenspalen op in de buurt: palen en stenen IN Nederland. Daar blijken er ook verrassend veel van te zijn: provinciegrenzen natuurlijk, maar ook gemeentegrenzen en oude heerlijkheidsgrenzen, jachtgebiedsgrenzen en grenzen van waterschappen. We vinden ze door heel Nederland. Als je de site wat nader bekijkt zul je zien dat tot op heden hoofdzakelijk het zuiden van Nederland in kaart is gebracht, ongeveer tot op de lijn Bloemendaal - Amersfoort - Apeldoorn - Enschede. Er is nog genoeg te doen. Als het binnenlandse werk erop zit, wacht altijd nog de Duitse grens, vanaf Vaals tot de Dollard.

Het is wel gezellig als er iemand meewandelt: onze borderterriër. Het hondje heet Sam, geboren op 15 April 2005. Vaak als we gaan wandelen in de grensstreek, moeten we slootjes over en door allerlei bosjes, struiken en ander groeisel. Toen hij nog maar een half jaar was, durfde hij dat allemaal nog niet zo goed. Hieronder zie je een besluiteloze Sam zitten op de sokkel van een grenspaal bij Weert, twijfelend of hij zal springen of niet. Uiteindelijk heb ik hem zelf over de sloot moeten zetten. Sindsdien heeft hij héél wat bijgeleerd: ondertussen springt hij over bredere sloten dan ikzelf. Het maakt hem natuurlijk ook niet zoveel uit als hij eens een nat pootje haalt! Ik heb een speciale pagina aan hem gewijd, waar je meer over de wederwaardigheden van een border kan lezen.
Enkele keren per jaar zijn er gezamelijke expedities naar grensgebieden, zoals in 2008 naar Baarle Nassau/Hertog.