In 2005 ben ik begonnen met de Belgisch-Nederlandse grens. Daar heb ik niet alleen de bekende gietijzeren hoofdpalen gefotografeerd, maar ook de tussenliggende grensstenen, als die tenminste er nog zijn na al die jaren: de meeste zijn in 1843 neergezet en in de loop van de tijd zijn er een aantal verdwenen. Vooral de stenen die in landbouwgebieden staan, hebben het moeten ontgelden.
Ook als ze er nog zijn wil dat niet zeggen dat ze makkelijk te traceren zijn. Sommige zijn niet op de kaart aangegeven of op de verkeerde plaats aangegeven. Andere stenen zijn helemaal overwoekerd door braamstruiken of liggen op de bodem van een sloot. Op de foto hieronder zie je twee grenspaal collega's (Peter Dirven en Frans Meeus) een omgevallen paal fotograferen. Het is de laatste paal in een serie van vier op de grens boven Lommel. Het heeft ons diverse bezoeken gekost aan dit gebied om ze te lokaliseren. Vanaf 2018 wordt ook de Duits-Nederlandse grens regelmatig bezocht. Daar staan er veel palen, dus heb ik een nieuwe sectie gemaakt met pagina's voor deze grens.

Naast de palen op de landsgrens, zijn er zoals boven gemeld dus nog op vele andere plaatsen in het land grenspalen te vinden. Klik bovenaan de pagina op de link "Palen in Nederland" voor het overzicht. De pagina "Palen nog te doen" bevat twee kaarten met grenspaal locaties die ik nog wil bezoeken en fotograferen. Al met al is het een soort project geworden om de Nederlandse grenspalen in kaart te brengen. Op de meeste pagina's van de palen in Nederland, zul je een link aantreffen naar een kaartje in Google Maps (de tab "Kaart" in de kop van de pagina). Mocht het kaartje niet zichtbaar zijn, stuur mij dan een mailtje AUB, dan kan ik de kaart herstellen waarschijnlijk. De laatste jaren is zijn Google Maps en Maps.me een steun en toeverlaat (in combinatie met Google Streetview) bij de voorbereiding en uitvoering voor een grenspaaltocht. De resultaten van de tochten staan chronologisch genoteerd in het Logboek.